Skip to content

Press release

VIII Lahden Vanhan Haulitehtaan syysnäyttely

Aavistuksia – Matti Vesasen veistoksia

1.-12.9.2021

 

Lahden Vanhalla Haulitehtaalla ”Aavistuksia” -näyttelyssä on esillä kuvanveistäjä Matti Vesasen veistoksia. Kahdeksatta kertaa järjestettävä Haulitehtaan syysnäyttely esittelee laajan kattauksen Vesasen viime vuosien töitä. Veistoksia on esillä talossa ja puutarhassa.

Vesanen tutkii ihmisen ulkoisen muodon, kehon, ja sisäisen tunnetilan jännitettä. Hartsin, kipsin ja pronssin vangitsemat hetket ja liikkeet herättävät kysymään mitä niitä ennen on ollut ja mitä niiden jälkeen on tapahtumassa. Osa näyttelyn teoksista on rikottuja ja paloista uudelleen kasattuja – saumat ja aukot houkuttelevat katsojaa yhä uusiin, päällekkäisiin tulkintoihin näkemästään. Veistosten pintakäsittelyt ja patinointi antavat vielä yhden ulottuvuuden teoksille: ne korostavat, peittävät tai jopa vääristävät teoksissa kuvattua kehon ja sisäisen maailman yhteyttä. 

Matti Vesanen (s.1975) on lahtelainen kuvanveistäjä, jonka työt pohjaavat klassisen kuvanveiston esittävään perinteeseen hakien samalla sen uusia suuntia.

Lahden Vanha Haulitehdas on vuonna 1908 rakennettu suojeltu entinen tehdasrakennus, joka on nykyisin Matti Vesasen ja hänen perheensä koti.

”Aavistuksia” -näyttely on osa Lahti Fringe -tapahtumaa.  https://lahtifringe.fi/

 

Lahden Vanha Haulitehdas

Mattilanmäenpolku 3, 15140 Lahti

näyttely avoinna 1.9.-12.9.2021, ke-pe 13-16, la-su 11-16Aavistuksia kutsu

 

%d bloggers like this: