Skip to content

Press release

VII Lahden Vanhan Haulitehtaan syysnäyttely

Ajan virrassa – Matti Vesasen veistoksia

4.-15.9.2019

 

Lahden Vanhalla Haulitehtaalla ”Ajan virrassa” -näyttelyssä on esillä kuvanveistäjä Matti Vesasen veistoksia. Seitsemättä kertaa järjestettävä Haulitehtaan syysnäyttely esittelee laajan kattauksen Vesasen viime vuosien töitä. Veistoksia on esillä talossa ja puutarhassa.

Vesanen tutkii ihmisen sisäisiä tunnetiloja ja jännitteitä, jotka välittyvät veistosten pysähtyneissä liikkeissä – hartsiin, kipsiin tai pronssiin valetuissa elävissä hetkissä. Osa näyttelyn veistoksista on rikottuja ja paloista uudelleen kasattuja. Teosten kulunut patinointi ja rikkinäisyys kuvaavat aikaa ja kaiken katoavaisuutta. Veistokseen on taltioitunut jokin hetki menneisyydestä. Hetki on jo mennyt, mutta veistos on säilönyt muiston siitä. Edes veistos ei ole kuitenkaan ikuinen, aika vaikuttaa myös siihen. Pinta patinoituu ja kuori murenee, mutta niin kauan kuin jotain on jäljellä, on jäljellä myös aavistus siitä hetkestä, joka joskus oli.

Matti Vesanen (s.1975) on lahtelainen kuvanveistäjä, jonka työt pohjaavat klassisen kuvanveiston esittävään perinteeseen hakien samalla sen uusia suuntia.

Lahden Vanha Haulitehdas on vuonna 1908 rakennettu suojeltu entinen tehdasrakennus, joka on nykyisin Matti Vesasen ja hänen perheensä koti.

”Ajan virrassa” -näyttely on osa Lahti Fringe -tapahtumaa. https://www.facebook.com/lahtifringefestival/

 

Lahden Vanha Haulitehdas

Mattilanmäenpolku 3, 15140 Lahti

näyttely avoinna 4.9.-15.9.2019, ke-pe 13-16, la-su 11-16

Ajan virrassa - 2019

 

 

%d bloggers like this: